Akt.: Nyní porážíme býky plemene Holštýn. Ty černobílé, co znáte ze Sledovic. Jejich maso je lehce protkané tukovou vrstvou, která dodá masu chuť a šťavnatost.
Informace je platná od 6.4.2023 
Býky porážíme ve věku cca dvou let. Doba zrání je jeden týden. Máme vyzkoušeno, že pokud se býk porazí doma, bez stresu (pozn. Zvířata stresem stáhnou svaly, pokud se maso nenechá dostatečné dlouho, zrát, povolit, je tuhé, nedobré, tak jak ho často znáte z běžných obchodů. To je důvod, proč většina lidí na hovězí zanevřela a vrací se k němu až nyní, s příchodem malých farmářů.), je maso téměř okamžitě výborné. Následné zrání už jen dokonale zvýrazní chuť a vůni masa a stává se z něj základ pro opravdovou delikatesu.

Maso, které u nás můžete nakoupit pochází jen z našich mladých býků. Všechna zvířata se u nás narodila, vyrostla na našem krmivu, které je rovněž pod důkladným drobnohledem. Býci jsou poraženi na domácí porážce a zpracováni u nás v bourárně. 

Nabízíme výběrové maso mladých býků, převážně masných plemen. Při výběru plemenného býka jsme zvolili francouzské plemene Parthenaise, Toto plemeno jsme vybrali z důvodu jedinečné chuti masa, zároveň máme rádi netradiční plemena, protože steak není jen Angus;-), a v neposlední řadě je pro nás důležité snadné telení zvířat. Parthenaise Hubert je táta všech masných telat. Rovněž máme dobrou zkušenost zkušenost s křížením masného plemene s plemeny chovanými na mléko, které také porážíme. Tato plemana dodají masu tuk do vláken a maso je pak ještě šťavnatější.

Maso Parthenaisů je velice chutné, šťavnaté, s nízkou hladinou cholesterolu. Ve Francii je oceňováno oficiálně uznávanou značkou kvality "Red leibl d partené" a je označením nejvyšší kvality. Dá se tam koupit jen u specializovaných řezníků a ochutnat ve špičkových restauracích. Chovem masného plemene se zabýváme již od roku 2008, kdy jsme začali plemenem Charolais.. Do stáda vždy pořizujeme plemenného býka s vysokým oceněním a nejlepší genetikou. Prvního Parthenaise jsme pořídili před čtyřmi lety.

K nákupu

Porážka a odběr masa bude pravidelně 1x až 2x do měsíce. Kdo nemá velkou spotřebu nebo nechce dělat zásoby, může jezdit častěji pro jeden, dva kousky k rychlé spotřebě a postupně vše zkoušet. Budeme rádi, když se takto také naučíte, budeme pro Vás moci fungovat jako dobré řeznictví a uvidíme se častěji. 

Všechny uvedené ceny jsou za kilogram. Požadovanou váhu navýšíte přidáním množstvím po rozkliknutí Vašeho košíku. Steaky jsou vakuovány po jednom kuse, množství v košíku značí u steaků počet kusů.

Přesná váha a cena masa bude vyčíslena na prodejně.
Pokud Vám zboží někdo vyzvedává, objednávku si vytvořte sami a napište mi, prosím, do poznámky, kdo objednávku vyzvedne. Když zapomenete, stačí pak zpráva. Rozpočítám Vám to každému zvlášť, přiložím účtenky, tašky si připravím k sobě a usnadní nám to výdej.

Den před výdejem obdržíte zprávu s informacemi o odběru a o dalších produktech, které na Vás na prodejně čekají (vždy pro Vás máme připravenou plnou ledničku (samoobslužnou) a další výrobky). Jako u zubaře, jen na tuto zprávu se budete těšit.:-)..